... a kažu da je kod nas gužva

Biste li proveli svoj godišnji na ovakvoj plaži?

Ljeto je na vrhuncu, a broj turista koji se odmaraju na našim plažama ovih je dana dosegnuo svoj maksimum. Nijemci, Talijani, Austrijanci, Mađari, Česi i ostali turisti pohrlili su na našu obalu kako bi se opustili, odmorili i riješili se stresa nakupljenog tijekom godine.

I dok oni uživaju na našem Jadranu, na drugom kraju svijeta, neki drugi turisti uživaju u nekim drugim morima, na nekim drugim plažama…

Pobjegli od gradske vreve...
Vjerovali ili ne, i ljudi s ovih fotografija došli su na plažu iz istih razloga kao i turisti na našoj obali - kako bi pobjegli od gradske vreve i odmorili se.  Da, dobro ste pročitali, došli su kako bi pobjegli od gradske vreve i odmorili se!

Pitate se gdje je to? Riječ je o jednoj od najpopularnijih plaža u Južnoj Koreji  (ne morate nam vjerovati na riječ da je najpopularnija, ali vjerujte slikama). Plaža se zove Haeundae, a nalazi se u Busanu, drugom najvećem južnokorejskom gradu.

... na istu plažu kao i drugih 120.000 ljudi!
Duljina plaže od cca 1,8km i širina od 50 metara bi, prema korejskim izračunima, trebala biti dovoljna za najviše 120.000 ljudi! Oni koji se odluče za dolazak na ovu plažu mogu to učiniti automobilom (osigurano je 4.800 parkirnih mjesta!) ili javnim prijevozom. Osim kao omiljeno kupalište za lokalno stanovništvo i strane turiste, ova plaža poznata je i po različitim kulturnim događajima i festivalima koji se na njoj održavaju tijekom cijele godine.

Uglavnom, ako ste imali dvojbu tijekom planiranja godišnjeg odmora: popularna plaža ili pusti otok, razmislite još jednom...

 

Ponedjeljak, 22.08.2011.